Makarooniloota

Eilen tein pitkästä aikaa makaroonilaatikkoa. Oli maukasta. Pitäisi tehdä useamminkin. Minun lootaani ei tule lihaa, se kun ei kuulu ruokavaliooni. Väittäisin kuitenkin, että jopa isäni, lihansyöjistä suurin, ei erottaisi soijaa sika-naudasta tämän makaronilootan seassa. Isä, jos luet tätä, niin haastan sinut kokeilemaan minun versiotani.

Fedja leikkii kerjäävää koiraa aina, kun hääräilen keittiössä...




































Annan makaroniloota:

Tarvitset:

  • 2l vettä
  • hyppysellinen suolaa
  • 7dl täysjyvämakaroneja
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 3 dl soijarouhetta
  • 3dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • sopivasti suolaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • hieman rouhittua mustapippuria
  • 5dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • hyppysellinen suolaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2.Keitä 7dl makaronia 2l vedessä 10min. Ripauta keitinveteen suolaa.
3.Hienonna sipuli. Laita soijarouheet (3dl) kuumaan veteen (3dl) turpoamaan ja laita sekaan yksi kasvisliemikuutio. 
4.Kuullota sipuli öljyssä, kasarissa ja sekoita joukkoon kaiken nesteen itseensä imeneet soijarouheet. Pyörittele hetki. Lisää mausteet. Soijarouhemössö ei juurikaan ruskistu samoin kuin jauheliha, mutta se imaisee itseensä mukavasti sipulin ja mausteiden aromia kuumennettaessa yhdessä.
5.Sekoita keitetyt makaronit ja soijarouhesipulimössö keskenään ja kaada uunivuokaan (tilavuus n.2,5l)
6.Vispaa kananmunat, maito ja suola keskenään ja kaada makaronisoijaseoksen päälle vuokaan.
7. Kypsennä uunin keskitasolla 40-45min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti